středa 4. září 2013

#50 Setkání se zralými elegantními ženami

Ženy, které na to, i ve zralém věku mají, jsou sexy a jednoduše chic, prostě Dámy!

 

Koncem června, kdy už začala nastupovat současná vedra, jsem cestou do práce v autobuse zahlédl ženu oděnou do bílo-černé kombinace. Elegantní sukně, halenka i lodičky (taktéž v bílo-černém provedení). Nejsem žádný módní nadšenec, ba naopak (což by vám má manželka jistě potvrdila), ale na této dámě vše ladilo naprosto dokonale. Jen tak seděla a dívala se z okna autobusu... a moc jí to slušelo!

Nedokáži příliš dobře odhadnut ničí věk, obzvláště u dívek, slečen a žen. Rozhodně se však nejednalo o žádnou dívenku a působila na mě spíše dojmem zralé čtyřicátnice.
Hned, jak jsem jí zahlédl, přemýšlel jsem, jak se taková žena cítí. Co si o sobě myslí? Jak vnímá sebe samou? Mám totiž zkušenosti ze svého okolí, že zejména u něžného pohlaví je velké množství osobností, které se zhusta podceňují. Což je škoda.

Chtěl jsem té dámě říci, jak moc jí to sluší. A měl jsem k tomu i velmi dobrou příležitost, protože jsme shodou okolností vystupovali na stejné zastávce. Ale bohužel jsem v sobě nenašel dost odvahy. Sice jsem toho skoro okamžitě litoval, ale zároveň mě to neskutečným způsobem zvedlo náladu a zcela spontánně jsem se začal smát. Již tak projasněný slunečný den tak nabral na intenzitě a naplnil mě velkou radostí.

Nakonec si neodpustím jedno kratičké zamyšlení. Mladé dívky jsou krásné (někdy až moc). Většinu té krásy však mají i díky svému mládí. Často pak dokáží fyzickou krásu doslova zabít svou nevyzrálostí. Vždy, když zažiji podobný okamžik, říkám si, jak dokáže být mladý člověk hloupý, když stáří zatracuje jen tak. Mládí má sice své nesporné výhody, ale každý věk patří k životu a důležité je, jak jej dokážeme prožít, ne jeho výše nebo délka.

Žádné komentáře:

Okomentovat